Глава ЄЦБ заявив про ризик збереження слабкого зростання економіки ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ заявив про ризик збереження слабкого зростання економіки ЄС

Світ
211
Економіка Євросоюзу ризикує зберегти невисокі темпи зростання. Про це в інтерв’ю газеті Handelsblatt заявив голова Європейського центробанку Маріо Драгі.
“Відновленню [зростанню економіки] Європи перешкоджає тріада слабких реформ, бюрократії і податкового тягаря. Якщо ми не вирішимо ці проблеми, то наше зростання залишиться слабким”, – заявив президент ЄЦБ. При цьому високі податки, за словами Драгі, одні з найвищих у світі, є “серйозним конкурентним недоліком”.
На його думку, необхідно збільшити витрати на інвестиції. Ключовими повинні стати галузі досліджень, освіти та телекому. “Інші витрати та податки повинні бути скорочені”, – попередив Драгі.
Також ЄЦБ може найближчим часом почати купувати держоблігації. “Обсяг, темп і набір наших дій необхідно змінити, якщо це потрібно для того, щоб реагувати на тривалий період низької інфляції”, додав Драгі.
Економіку Євросоюзу може наздогнати дефляція, попередив Драгі. Цей “ризик не можна повністю виключити”, але ймовірність настання такого сценарію не велика, додав Драгі. “Ми повинні діяти так, щоб ці ризики [виникнення дефляції] не настали”, – сказав глава ЄЦБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас