На міжнародному валютному ринку євро впав до дворічних мінімумів відносно долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На міжнародному валютному ринку євро впав до дворічних мінімумів відносно долара

Валюта
5411
Курс євро по відношенню до долара впритул наблизився до дворічного мінімуму. Станом на 5:15 другого січня євро на торгах коштував $ 1,2048. Останній раз євро опускався до цих рівнів в листопаді 2010 року, коли на мінімумі він коштував $ 1,2040. Зміцнення долара аналітики пов’язують з очікуваннями підвищення ставки Федеральною резервною системою.
Висхідне ралі американської валюти триває з травня 2014 року, коли за один євро давали більше $ 1,39. Однак з тих пір долар стабільно зміцнювався. Зміцнення долара аналітики Bloomberg пояснили очікуваннями того, що Федеральна резервна система підніме ставки цього року.
У той же час євро слабшає на очікуваннях, що Європейський центральний банк, засідання якого відбудеться 22 січня, вирішить приступити до купівлі державних облігацій. У той же час аналітики відзначають, що пара євро-долар торгується зараз на рівнях, від яких в 2010 і 2012 роках відбувався розворот, після якого тренд на ослаблення євро змінювався періодом ослаблення долара.
Останнім часом долар зміцнився по відношенню і до інших валют. Ієна подешевшала на очікуваннях того, що Банк Японії буде продовжувати безпрецедентні заходи стимулювання. Валюти Австралії та Нової Зеландії впали після інформації про скорочення промвиробництва в Китаї до найнижчого за 18 місяців рівня.
Згідно з дослідженням Bloomberg, опублікованим в кінці грудня, у другій половині 2014 року прибутки інвесторів, які вкладаються у валюту, показали найвищі значення з 2008 року. Фонди, що намагаються заробити на курсі валюти, аж до вересня цього року зазнавали збитків впродовж чотирьох років поспіль через низьку волатильність. Проте останнім часом курси валют знову стали сильно коливатися, що створило можливості для інвесторів в 2015 році.
За даними агентства, індекс, який відслідковує прибуток на валютних ринках, зростає шість місяців поспіль. Це стало найкращим показником з 2005 року. «Друга половина цього року стала для нас значно більше надихаючої з точки зору прибутку на валютному ринку, – заявив керівник відділу грошових операцій BlackRock Гордон Ібрагім. – Ми збільшуємо ризикові вкладення у валюту в ряді наших фондів». «Волатильність залишиться на довгий час, і це відкриває можливості перед валютними інвесторами», – оцінив тоді перспективи директор департаменту валютної стратегії бостонської інвестиційної компанії Pioneer Investment Management Пареш Упадхая.
На думку Bloomberg, різким коливанням курсів валют в цьому році сприяв конфлікт в Україні, різке падіння цін на нафту і зміцнення долара майже до всіх основних валют. Раніше аналітики провідних інвестбанків допустили, що курс євро в 2015 році буде знижуватися, поки не досягне паритету з доларом.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас