Вартість перестрахування у світі знижується третій рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість перестрахування у світі знижується третій рік поспіль

Світ
242
Розцінки на перестрахування ризиків знижуються третій рік поспіль в усьому світі, що викликає стурбованість інвесторів з приводу рентабельності даного сектора, пише Financial Times.
Зниження ставок перестрахувальних комісій стало наслідком відносно малого числа масштабних природних катастроф, а також зростання конкуренції на ринку, в тому числі з боку так званих “катастрофних облігацій”, які активно випускаються страховими компаніями і службовців заміною традиційних послуг перестраховиків.
Ставки комісій на перестрахування ризиків збитку майну від стихійних лих у Великобританії, основний дохід перестраховиків країни, з початку року знизилися приблизно на 10%, до мінімуму з початку 1990-х років, згідно з даними, наведеними у звіті Willis Re.
За прогнозом рейтингового агентства Moody’s, наступного року прибуток компаній у сфері перестрахування може “наблизитися або опуститися нижче рівня рентабельності”, при цьому до нових умов ринку краще пристосуються найбільші компанії сектора – такі, як Munich Re або Gen Re – завдяки більшій диверсифікації.
Як очікують аналітики, така ситуація може посприяти консолідації галузі та збільшенню числа угод по злиттю і поглинанню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас