Apple стала лідером за кількістю активованих на Різдво пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple стала лідером за кількістю активованих на Різдво пристроїв

Особисті фінанси
427
Більше половини всіх мобільних пристроїв, активованих за тиждень, в тому числі і на католицьке Різдво, були зроблені компанією Apple. Про це свідчать дані аналітичної компанії Flurry.
Аналітики Flurry вивчають дані більше 600 тисяч додатків, за якими відстежують динаміку активації нових пристроїв. «З початку мобільної революції, Різдво було періодом, в який активується найбільша кількість пристроїв і викачується найбільша кількість додатків, і 2014-й не став винятком», – говорять в компанії. Хоча Flurry враховує дані активацій по всьому світу, варто врахувати специфіку свята – католицьке Різдво відзначається з 24 на 25 грудня в США, Європі та інших, в основному, західних країнах з високою часткою жителів, які сповідують католицизм.
Близько 51 відсотка всіх пристроїв, активованих за тиждень з 19 по 25 грудня, доводилося на гаджети від Apple, свідчать дані Flurry. Серед активованих в Різдво смартфонів iPhone 6 став найбільш популярним, а iPhone 6 Plus увійшов до п’ятірки.
На другому місці опинилася компанія Samsung з 18 відсотками, Microsoft (Nokia) – на третьому з 6 відсотками. При цьому активно зростаючі бренди Xiaomi і Huawei не змогли увійти до п’ятірки виробників по числу активацій в Різдво. Це не дивно – в Китаї і на інших азіатських ринках, де ці бренди домінують, католицьке Різдво не є головним святом року.
Серед активованих пристроїв різко зросла частка Фаблет – смартфонів з діагоналлю екрана понад 5 дюймів. Якщо в 2013 році на їх частку припало 4 відсотки, то в цьому році – вже 13 відсотків. У той же час, частка повнорозмірних планшетів знизилася з 17 до 11 відсотків, а компактних планшетів – з 12 до 11 відсотків.
Дані Flurry показують, що користувачі відразу ж починають активно працювати з отриманими в подарунок пристроями. Так, 25 грудня в США користувачі встановили в 2,5 рази більше додатків, ніж у середньому в інші грудневі дні, а найпопулярнішими категоріями додатків стали ігри та месенджери.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас