В Україні почалося оформлення біометричних закордонних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почалося оформлення біометричних закордонних паспортів

Казна та Політика
4223
Біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки.
З 1 січня 2015 Державна міграційна служба України, відповідно до умов лібералізації візового режиму Європейського Союзу для України, починає оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.
Як повідомили в прес-службі Державної міграційної служби, біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка буде вказувати на присутність цього чіпа.
На чіп буде записуватися інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ особи, оцифрований підпис і відбитки вказівних пальців рук.
Для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно в підрозділ міграційної служби, де під час оформлення заяви буде здійснено фотографування і сканування відбитків пальців рук. Жодна особа або організація, крім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе.
У прес-службі зазначили, що введення в Україні біометричних паспортів для виїзду за кордон є важливим кроком на шляху до безвізового режиму з Євросоюзом, однак поїздки українців до країн-членів ЄС без віз будуть можливі тільки після прийняття відповідного рішення стороною ЄС. Як очікується, таке рішення може бути прийняте вже в травні 2015 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас