Єврокомісія: ми хочемо бачити Грецію в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: ми хочемо бачити Грецію в єврозоні

Світ
334
Член Єврокомісії П’єр Московічі, який відає економічними та фінансовими питаннями, у вівторок висловив надію на те, що Греція після проведення дострокових виборів до парламенту вирішить залишитися в єврозоні.
В інтерв’ю французькій радіостанції РТЛ Московічі підкреслив, що “хотів би, щоб Греція залишилася в зоні євро”. При цьому член ЄК зазначив, що з повагою сприйме будь-який результат голосування.
“Греки вільно, відповідно до демократичних норм, виберуть свій парламент. Я з повагою ставлюся до вільно зробленого демократичного вибору будь-якої країни-члена Європейського союзу”, – пояснив Московічі.
Парламент Греції в понеділок не підтримав урядового кандидата в президенти в ході третього і останнього раунду голосування.
Кандидатуру колишнього єврокомісара Ставрос Дімас, запропоновану прем’єром Антонісом Самарасом, підтримали лише 168 з 300 законодавців, тоді як для перемоги в третьому голосуванні С. Дімас повинен був набрати більше 3/5 (понад 180) голосів.
У понеділок фондові ринки Греції втратили ще 8%, опустившись до дворічного мінімуму. Акції банків летять просто у прірву, вкладники масово знімають гроші з рахунків. На борговому ринку в цей самий час трирічні облігації перевищили позначку в 12% – максимум з моменту реструктуризації грецького боргу.
В результаті курс євро впав до $1,2175, досягнувши мінімальної позначки липня 2012, коли глава ЄЦБ Маріо Драгі обвалив євро своєю заявою “зробити все можливе” для боротьби з кризою.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас