Нафта на нових мінімумах: ціна Brent обвалилась нижче $58 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта на нових мінімумах: ціна Brent обвалилась нижче $58

Фондовий ринок
592
Світові ціни на нафту у вівторок вранці знижуються на тлі побоювань інвесторів про надлишок видобутку чорного золота, виходить з даних торгів.
Вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent зменшувалася на 0,21% – до 57,76 долара за барель. Ціна лютневих ф’ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 0,11% – до 53,55 долара за барель.
В ході торгів понеділка світові ціни на нафту опускалися до 57,65 і 52,97 долара за барель нафти марок Brent і WTI відповідно, нижче мінімуму з 11 травня 2009 року. Інвестори побоюються відсутності ознак зниження темпів видобутку нафти з боку ОПЕК.
“Надлишок на ринку не є проблемою, яка може бути вирішена в короткостроковій перспективі. Ціни на нафту відчувають тиск, так як члени ОПЕК, очолювані Саудівською Аравією, твердо дотримуються позиції зберегти обсяги видобутку”, – заявив аналітик Samsung Futures Inc. Хон Сун Кі.
Раніше міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Нуйамі заявив, що Організація країн – експортерів нафти (ОПЕК) не буде знижувати видобуток, навіть якщо ціни на нафту опустяться до 20 доларів за барель.
Фундаментальна причина падіння цін – це перевищення пропозиції над попитом. У грудневому доповіді ОПЕК прогнозується, що попит на нафту ОПЕК в 2015 році виявиться мінімальним за 12 років.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас