Handelsblatt представила список найдорожчих компаній світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Handelsblatt представила список найдорожчих компаній світу

Світ
1624
Найуспішніші компанії світу знаходяться в Північній Америці та Західній Європі. До чиса найкращих входять п’ять німецьких концернів. Росія вперше випала з рейтингу.
Північна Америка та Західна Європа домінують за кількістю найдорожчих і найуспішніших компаній світу. За підрахунками видання Handelsblatt, 81 з 100 компаній з найвищою ринковою капіталізацією розміщені на Заході.
У першу трійку входять американські корпорації Apple, Microsoft і ExxonMobil. В цілому з 100 найдорожчих компаній 52 розташовані в США.
Німеччина представлена у рейтингу п’ятьма компаніями. Найдорожчим з них виявився хімічний концерн Bayer, що зайняв 57 місце в світі за обсягом капіталізації. За ним ідуть Volkswagen, Siemens, Daimler і SAP.
В кінці 1980-х років близько половини найбільших компаній світу були в Японії, а на початку 2000-х років на світових ринках домінували фірми з нових індустріальних країн. На даний момент в рейтингу 100 найбільш успішних концернів Японію, як і Бразилію, представляють по одній компанії. Така велика економіка, як Індія, зовсім не потрапила до списку.
Єдиною країною з нових індустріальних, яка міцно закріпилася на світовому ринку, є Китай.
Росія вперше після розпаду СРСР випала з першої сотні рейтингу. Найбільша компанія країни “Газпром” на даний момент займає лише 173 місце у світі. Більше того, за оцінкою Bloomberg, на середину грудня капіталізація всього російського ринку акцій впала нижче вартості компанії Microsoft.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас