Українці під час свят викинуть на звалище продуктів на півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці під час свят викинуть на звалище продуктів на півмільярда гривень

Особисті фінанси
1729
Після святкування Нового 2015 року українці викинуть близько 7,4% закуплених продуктів в результаті псування, що еквівалентно 546 млн. гривень, передають ЗМІ з посиланням на результат опитування, проведеного агентством AgriSurvey, які оприлюднив УКАБ.
Як зазначають в УКАБ, для порівняння, у минулому році показник закуплених продуктів, які пішли на смітник становив 13%.
“Це означає, що під час свят українці будуть обачнішими у витрачанні грошей на продукти, купувати, а отже і викидати, менше. Так, 77% опитаних планують витратити на новорічний стіл до 1000 грн, але, незважаючи на меншу різноманітність страв, традиційний для святкування нового року салат “Олів’є” планують готувати 63% респондентів”, – йдеться в повідомленні.
Прес-служба УКАБ також процитувала слова експерта аграрних ринків УКАБ Ігоря Остапчука, який зазначив, що дані дослідження відображають загальну ситуацію в споживчому середовищі.
“Купівельна спроможність наших співвітчизників як і раніше не була занадто високою, а зараз вона знову зазнала обмежень через економічну ситуацію в країні. Так, в листопаді інфляція продуктів харчування та безалкогольних напоїв склала 21% відносно аналогічного місяця 2013 року. Водночас заробітна плата підвищилася лише на 7,6% в середньому по країні, що говорить про падіння доходів населення. Також, зважаючи на збільшення курсу іноземних валют, традиційні атрибути новорічного столу, імпортні фрукти також будуть користуватися меншою популярністю, адже їх вартість за останній рік збільшилася на 42-78%”, – підсумував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас