Ухвалений коаліцією бюджет є тимчасовим - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалений коаліцією бюджет є тимчасовим - експерт

Казна та Політика
1631
Бюджет на 2015 рік, прийнятий народними депутатами у ніч з 28 на 29 грудня, позиціонується як тимчасовий. Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.
“Цей бюджет самі депутати позиціонують як тимчасовий, тобто, як документ, покликаний поки запустити процес доходів і витрат. Але вони готові його переглянути, коли буде вирішено питання про зовнішню допомогу”, – сказав Жаліло.
Крім того, цей бюджет також можна назвати, за словами експерта, як бюджет воєнного часу, оскільки в ньому основна увага приділяється військовим витратам.
“Так, це вимушений захід, держава в сформованих обставинах змушена витрачати гроші для забезпечення внутрішнього правопорядку”, – підкреслив експерт.
У той же час, бюджет не покликаний уникати або не уникає дефолту, оскільки він виконує лише одну з функцій, необхідних для цього.
“Завдяки цьому бюджету МВФ може вирішити, що Україна проводить необхідні перетворення, і може отримувати зовнішню допомогу”, – сказав економіст.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас