У пошуках бюджетної гривні: лотереї тепер будуть оподатковуватися за ставкою 10% - від обороту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У пошуках бюджетної гривні: лотереї тепер будуть оподатковуватися за ставкою 10% - від обороту

Казна та Політика
1110
Верховна рада України з другої спроби прийняла поправки до податкового кодексу. “За” проголосувало 250 народних депутатів. Згідно з ним оподаткування грального бізнесу в Податковому кодексі тепер передбачається за ставкою в 10%.
“У нас була історія, коли оподаткування обігу лотерей … йшло від призового фонду. Призовий фонд був копійчаний, а загальний обіг – десятки і сотні мільйонів. Ми з вами узгодили з прийняттям змін до податкового кодексу, тепер ввести оподаткування обігу лотерей за ставкою 10% “, – сказав прем’єр, виступаючи в парламенті в неділю ввечері.
При цьому Кабінет міністрів має намір внести нові зміни до Податкового кодексу в середині січня 2015 року, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Через 3 тижні ми будемо вносити зміни до Податкового кодексу … Не тільки в Податковий кодекс, але й в усі інші закони”, – сказав прем’єр в ході виступу на пленарному засіданні парламенту в неділю ввечері.
Нагадаємо, 24 грудня уряд вніс до Верховної Ради в “бюджетному пакеті” законопроект №1572, яким в Україні знімається заборона на роботу букмекерських контор і парі тоталізаторів (робота без ліцензії карається штрафом від 1,7 тис. грн до 5,1 тис. грн ). А також законопроект №1570, який дозволяє в Україні організацію недержавних лотерей (штраф за незаконну діяльність – 170-680 тис. грн.), що було заборонено п’ять років тому. Зараз у країні діють тільки державні лотереї.
25 грудня народні депутати підтримали в цілому проект закону №1071-д “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо застосування податкового компромісу”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас