Депутати прийняли скандальний законопроект про скорочення пільг - з поправками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати прийняли скандальний законопроект про скорочення пільг - з поправками

Казна та Політика
7989
Верховна Рада прийняла законопроект №1577 про скорочення соціальних виплат. “За” документ проголосувало 256 народних депутатів.
Раніше, 25 грудня даний документ був відправлений на повторне перше читання, а сьогодні його прийняли за основу і в цілому.
У порівнянні з початковою редакцією в законопроект внесли безліч поправок, які були зачитані в залі засідань прем’єром Арсенієм Яценюком.
Зокрема, Кабмін вирішив залишити діючі норми оплати праці співробітникам бюджетних установ, а за підсумками першого півріччя уряд затвердить порядок індексації зарплат і соціальних виплат.
Максимальні розміри зарплат співробітникам бюджетних установ і держорганів в 2015 році не перевищуватимуть сім мінімальних зарплат (близько 8600 гривень). “У тому випадку, якщо органом державної влади здійснюються заходи щодо оптимізації та скорочення своєї чисельності, то такий розмір не може перевищувати 9-10 мінімальних зарплат”, – додав Яценюк.
Ця норма не поширюється на учасників АТО, на Антикорупційне бюро і на Агентство по боротьбі з корупцією. У державних компаніях обмеження становлять 10 мінімальних зарплат за винятком стратегічних підприємств. При цьому має бути оприлюднений рівень зарплат у всіх держкомпаніях.
У свою чергу місцевій владі рекомендовано скоротити кількість методкабінетів в навчальних закладах і скоротити витрати на їх утримання.
Також зберігаються всі пільгові умови на вступу до вишів, які існували раніше. У ПТУ безкоштовне харчування будуть отримувати діти-сироти, діти-інваліди, сироти та малозабезпечені.
Крім того, члени Кабміну погодилися скоротити кількість співробітників Генеральної прокуратури з 20 тис. до 15 тис. осіб в наступному році. Також скасовується вихідна допомога при виході на пенсію для прокурорів. Для органів внутрішніх справ передбачено скорочення кількості співробітників з 172 до 152 тисяч, але фінансування їх залишається без зміни.
Харчування в лікарнях і в початковій школі залишається на колишніх умовах.
Увагу приділили і пільговому проїзду, затвердивши, що до 1 червня 2015 він залишається без зміни. Після 1 червня пільга надається інвалідам першої та другої групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, малозабезпеченим дітям, учасникам бойових дій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас