Максимальний удар по чорнобильцях: Кабмін хоче скасувати безкоштовний проїзд для них, поділ чорнобильських зон і забрати компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максимальний удар по чорнобильцях: Кабмін хоче скасувати безкоштовний проїзд для них, поділ чорнобильських зон і забрати компенсації

Казна та Політика
6359
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати безкоштовний проїзд в громадському транспорті громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій, говориться в законопроекті №1577, який зареєстрований в Раді 22 грудня.
Відповідну норму пропонується виключити із закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
Також уряд пропонує скасувати право безкоштовного проїзду і право на 50% знижку на квитки один раз на рік (учасників бойових дій раз на два роки) до будь-якого населеного пункту України і назад автомобільним або повітряним, залізничним або водним транспортом з правом першочергового придбання квитків.
Дане право і право безкоштовного проїзду в громадському транспорті пропонується скасувати також для ветеранів праці, жертв нацистських переслідувань, дітей війни та реабілітованих жертв політичних репресій.
Законопроект передбачає скасування права на вступ у вищі та професійно-технічні навчальні заклади поза конкурсом.
Уряд пропонує скасувати пільги на санаторно-курортне лікування чорнобильців та їх сімей.
Крім того, Кабмін пропонує скасувати поділ прилеглих до місця Чорнобильської катастрофи територій на зони і компенсації для громадян, які на них проживають.
Чорнобильці, які мають право і на передбачені іншими законами пільги, мають право користуватися лише пільгами згідно з одним із законів за своїм вибором.
На даний момент чорнобильці мають право суміщати пільги, передбачені різними законами.
Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді скасувати фінансування пільгового проїзду за рахунок субвенцій з державного бюджету в 2015 році.
6,1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО) отримали статус учасника бойових дій станом на вівторок, 23 грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас