У проекті Держбюджету закладено збільшення витрат МВС на 100% - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проекті Держбюджету закладено збільшення витрат МВС на 100% - експерт

Казна та Політика
610
Проект державного бюджету показує збільшення витрат на Міністерство внутрішніх справ. Таку думку висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник, коментуючи цифри, закладені в проект державного бюджету.
«Цікаве питання витрат. Майже стовідсоткове збільшення витрат на Міністерство внутрішніх справ – 32 млрд з копійками. Плюс сім з лишком мільярдів для Нацгвардії, вона окремо виводиться, хоча знаходиться в структурі Міністерства внутрішніх справ », – зазначив економіст.
Поворозник нагадав про заяви щодо реформування структур МВС.
«Цього року було оголошено про здійснення деякої реформи органів держвлади в плані дерегуляції, було скорочено певну кількість співробітників, і МВС як раз потрапляв найбільше під це скорочення. Виникає питання – якщо дійсно проводилося реальне скорочення, чому фінансування збільшується так значно? Виходить, що МВС виходить дуже важливим органом в розумінні розробників бюджету», – уклав Поворозник.
Експерт також нагадав, що, згідно з проектом держбюджету, військовий збір планують продовжити на рік.
«Планується продовжити військовий збір на цілий рік на рівні 1,5%. Очевидно, очікується, що військові дії будуть тривати протягом цілого року – такі виходять висновки», – підсумував економіст.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас