Українці почнуть здавати відбитки пальців для оформлення шенгенських віз з січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почнуть здавати відбитки пальців для оформлення шенгенських віз з січня

Особисті фінанси
4913
Наприкінці січня 2015 буде введена обов’язкова процедура збору біометричних даних громадян України, що оформляють шенгенські візи.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.
“Відповідно до вимог Візового кодексу ЄС в дипломатичних представництвах і консульських установах країн-членів ЄС в Україні, орієнтовно в кінці січня 2015 буде введена обов’язкова процедура збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз”, – йдеться в повідомленні.
Як наголошується, в базу даних Візової інформаційної системи буде вноситися вся інформація з анкети, яку подають в консульство, а також цифрова фотографія і відбитки всіх пальців рук. Зняття відбитків пальців здійснюється з використанням електронного сканера.
Діти до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не потрібно повторне надання біометричних даних протягом наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації до ВІС.
“Процедура збору і зберігання біометричних даних буде відбуватися в повній відповідності з вимогами законодавства у сфері захисту персональних даних”, – підкреслили в МЗС.
Нагадаємо, 14 грудня МЗС продемонстрував нові біометричні паспорти для громадян України.
За інформацією Державної міграційної служби України, новий біометричний паспорт для виїзду за кордон буде коштувати близько 500 грн.
Біометричні закордонні паспорти – обов’язкова умова для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Отримати його Україна розраховує на саміті Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас