Вартість житла в Китаї продовжує падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість житла в Китаї продовжує падіння

Нерухомість
1035
Середня вартість новобудов у 70 найбільших містах Китаю впала в листопаді в річному вираженні, що свідчить про продовження спаду на ринку житла країни, пише газета The Wall Street Journal.
Однак темпи зменшення цін у помісячному вираженні сповільнилися, бо деякі девелопери почали скорочувати розміри знижок у зв’язку з несподіваним скороченням ключових процентних ставок ЦБ КНР, а також ослабленням правил іпотечного кредитування по всій країні.
Середня вартість новобудови в КНР, за оцінками WSJ, в листопаді скоротилася на 3,6% в річному вираженні після зниження на 2,5% у жовтні і на 1,1% у вересні.
У порівнянні з жовтнем ціна впала на 0,6% (0,8% місяцем раніше), при цьому сповільнення темпів падіння цін у помісячному вираженні в листопаді було відзначено за підсумками третього місяця поспіль.
Учасники ринку очікують сигналів стабілізації китайського ринку житла, темпи спаду якого цього року перевершують прогнози.
Ослаблення ринку житла, на який, за оцінками експертів, припадає приблизно чверть китайського ВВП, гальмує темпи економічного зростання КНР, зазначають експерти.
Ціни на житло, без урахування муніципальної нерухомості, в листопаді впали в порівнянні з тим же місяцем попереднього року в 68 з 70 міст КНР, зменшення цін у порівнянні з жовтнем відзначено в 67 з 70 міст.
Нагадаємо, центробанк країни минулого місяця знизив ключові процентні ставки вперше з липня 2012 р. Наприкінці вересня влада країни надала позичальникам, які вже погасили іпотечний кредит, можливість отримувати іпотеку на тих же умовах, що і первинним покупцям.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас