Гірськолижні курорти у Франції закривають через відсутність снігу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гірськолижні курорти у Франції закривають через відсутність снігу

Світ
1117
Менш ніж за тиждень до початку високого сезону, що збігається з початком новорічних свят і дитячих канікул, на схилах П’ятої республіки приймати спортсменів готові лише 40 із понад 200 гірськолижних станцій.
“Звісно, це тривожно. Якби температура опустилася на 5 градусів, це було б добре”, – розповідає президент асоціації France Montagnes.
Синоптики пояснюють таку ситуацію попередньою теплою осінню і пізнім початком сезону. Їхні прогнози на найближчі дні залишаються непевними. Складнощі для адміністраторів гірськолижних курортів становить не стільки відсутність опадів, скільки надто тепла погода, що не дозволяє виробляти на схилах штучний сніг.
Якщо ситуація в Альпах залишається неясною, то в Піренеях протягом тижня все ж повинні відкритися не менше половини станцій.
“Прийде час і сніг піде. Канікули в горах коштують чимало, і французи не можуть собі дозволити пропустити їх: вони чекають хорошого снігу і хороших цін на бронювання. А зараз туроператори витрачають більше часу на те, щоб заспокоїти тих, хто вже купив путівки, ніж прийняти нові замовлення”, – говорить директор фірми Protourisme Дідьє Аріно (Didier Arino).
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас