Вчені створили систему захисту банківських карт за допомогою наночастинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили систему захисту банківських карт за допомогою наночастинок

Фінтех і Картки
1155
Голландські вчені стверджують: розвиток квантових технологій допоможе створити нову систему захисту банківських карт. Навіть якщо карта потрапить в руки до шахраїв, унікальні фізичні властивості фотонів зроблять неможливим отримання коду доступу до банківських рахунків. З докладним звітом про роботу дослідників можна ознайомитись в журналі Optica.
Існуючі на даний момент карти захищені магнітною смугою або мікрочіпом. Якщо така карта буде вкрадена, то шахраям не складе труднощів отримати доступ до записаної на ній інформації. Голландські фізики запропонували інший спосіб захисту персональних даних: за допомогою наночастинок, а також властивості фотона знаходитися в декількох місцях одночасно.
Вчені запропонували наносити на банківську карту шар паперу, покритий наночастинками. Потім за допомогою лазера посилати на цей папір один або кілька фотонів, які будуть переміщатися між наночастинками подібно металевим кулькам як у грі «Пінбол» до тих пір, поки не вийдуть на поверхню паперу. При переміщенні фотон залишить слід, який і буде служити ідентифікатором для карти. Відтворити цей слід буде неможливо, тому що, по-перше, шахраї не зможуть відновити ні вихідну кількість фотонів, ні точки, з яких вони почали своє переміщення між наночастинками. Більше того, кожен фотон, згідно квантової теорії, може перебувати в кількох місцях одночасно, що ще більше ускладнить його траєкторію.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас