Литва хоче скасувати шенгенські візи для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва хоче скасувати шенгенські візи для українців

Казна та Політика
2838
Литва закликає ЄС прискорити надання українцям безвізового режиму, повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на своїй сторінці в Twitter.
Зокрема, за його словами, Литва ініціювала лист до європейських інституцій із закликом прискорити процес візової лібералізації перед самітом Східного партнерства у Ризі.
“Литва ініціювала лист до інститутів ЄС, підписана сімома міністрами закордонних справ, із закликом прискорити візову лібералізацію для партнерів перед Ризьким самітом Східного партнерства”, – написав Лінкявічюс.
Нагадаємо, що з усіх країн Східного партнерства (крім Молдови, яка вже має безвізовий режим) Україна найбільше наблизилася до безвізового режиму з ЄС.
Раніше заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль повідомила, що реалістичною датою отримання Україною безвізового режиму з ЄС є саміт Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року.
У той же час експерти стверджують, що Україна у разі швидкого виконання Плану дій візової лібералізації зберігає шанси на скасування візового режиму в кінці 2015 року.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас