Яценюк похвалився: за рік в Україні зібрано на 5% більше податків порівняно з 2013 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк похвалився: за рік в Україні зібрано на 5% більше податків порівняно з 2013

Казна та Політика
1559
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що незважаючи на важкі часи для української економіки, в 2014 році вдалося зібрати на 5% більше податків, ніж в 2013.
За словами прем’єра, політика компенсації дефіциту бюджету, тим не менш, не може вічно тривати виключно фіскальними методами.
“Ми очікуємо мінус 7% ВВП. Українська валюта дуже сильно впала – на близько 100%. І незважаючи на все це, уряд зібрав на 5% більше податків порівняно з 2013 роком. Але це не може тривати вічно. Ми не можемо виправити це лише фіскальними методами “, – заявив Яценюк.
Яценюк також закликав європейських партнерів України надати країні більш вагому фінансову допомогу, адже враховуючи стан економіки, а також військову агресію Росії потрібно діяти спільними силами.
“Впевнені, що разом, спільними діями з нашими європейськими друзями, Європейським союзом і країнами-членами ЄС ми подолаємо це, і 2015 рік має стати роком стабілізації, а 2016-й – роком зростання і реального відновлення”, – зазначив прем’єр-міністр України .
В той же час, 15 грудня єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоханнес Хан відкинув ідею про підтримку Києва країнами Східної Європи в окремих сферах економіки.
“Деякі країни дійсно пропонували надати Україні експертизу щодо реформ в окремих секторах. Але я у відповідь повинен нагадати, що Євросоюз вже робить такі зусилля. Є вже те, що ми називаємо групою підтримки. І в цю група підтримки вже зараз входять експерти як від Єврокомісії, так і від окремих країн-членів “, – уточнив Хан.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас