США активізували підготовку до скасування заборони на експорт нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США активізували підготовку до скасування заборони на експорт нафти

Світ
1185
У Палату представників Конгресу США внесено законопроект, який знімає всі обмеження на експорт з країни сирої нафти. Сполучені Штати законодавчо заборонили його в 1975 році. Зараз республіканець Джо Бартон пропонує скасувати цю заборону, мотивуючи свою ініціативу надлишком пропозиції і сприятливими перспективами для економічного зростання. Вихід американської нафти на міжнародний ринок може призвести до подальшого падіння світових цін, які за цей рік просіли більш ніж на 40%.
В електронній базі Конгресу законопроект зареєстровано 9 грудня. При цьому його повний текст недоступний, але його можна знайти на сторінці самого Бартона. В якості причин скасування заборони на експорт нафти конгресмен називає «енергетичний ренесанс в США, необхідність відповідності принципу відкритого ринку, відстоювати США, а також більшою гнучкістю у зовнішньополітичній сфері».
Білль пропонує скасувати сто третю частину Закону про енергетику та її збереження (Section 103, Energy Policy and Conservation Act 1975 (.pdf), яка зараз обмежує експорт сирої нафти з США. Крім того, Бартон намір заборонити в майбутньому федеральному уряду накладати якісь обмеження на експорт сирої нафти зі Сполучених Штатів.
У 1970-х роках – після того як ОПЕК різко накрутив ціни на вуглеводні – Сполучені Штати на законодавчому рівні ввели заборону на продаж нафти за межі країни з побоювань її дефіциту на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас