Новорічний стіл українцям обійдеться на 30-50% дорожче - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічний стіл українцям обійдеться на 30-50% дорожче - експерт

Особисті фінанси
1090
В Україні вартість новорічного продуктового столу подорожчає приблизно на 30-50% порівняно з попереднім роком. Таку думку висловила на прес-конференції аграрний аналітик Марія Колесник.
“Все залежить від того, як людина буде себе налаштовувати. Якщо вона, наприклад, торік готувала 10 страв і цього року буде готувати ті ж 10 страв, звичайно, стіл подорожчає, я думаю, в середньому добре якщо на 30%, а може навіть на 50% в залежності від страв. Якщо людина купувала червону ікру, червону рибу і якісь делікатеси, то вартість столу зросте навіть удвічі”, – спрогнозувала аграрний аналітик.
На думку М.Колесник, наприклад, постачальники червоної риби та ікри не намагатимуться напередодні свята знизити ціни на ці товари. “По-перше, тому що це їх преміальний сегмент. По-друге, ці товари все ж більш тривалого зберігання в порівнянні з бананами”, – уточнила вона.
Експерт також зазначила, що коли мова йде про імпортний товар нетривалого періоду реалізації, то на нього припадає менше цінових накруток.
Нагадаємо, як йшлося в результатах досліджень Research & Branding Group за 2013 рік, українці готові були витратити на новорічний стіл в 2013 році від 250 до 1000 грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас