Молочна продукція в Україні подорожчала на 15-20% - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молочна продукція в Україні подорожчала на 15-20% - експерт

Аграрний ринок
489
На початок грудня 2014 року роздрібна вартість молочної продукції в Україні зросла на 15-20% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. Таку думку висловила на прес-конференції аграрний аналітик Марія Колесник.
“Найменше подорожчала молочна продукція – від 15 до 20%. Це зумовлено досить низькими цінами протягом цього року на світових ринках, з одного боку. З іншого боку, найбільш вагомим внеском стало обмеження поставок української молочної продукції в Російську Федерацію”, – зазначила експерт.
Експерт нагадала, що для виробників твердих сирів Росія є основним ринком збуту. Адже в цю країну поставлялося до 95% української продукції. “Закриття (ринку в Росії – ред.) призвело до скорочення виробництва, стрімкого пошуку нових ринків і головне – до реструктуризації та переорієнтації виробництва серед молокопереробних підприємств”, – сказала вона.
За словами Колесник, за рахунок того, що внутрішній ринок є досить насиченим, молокопереробні підприємства за останні півроку працюють так, щоб обсяг виробленої продукції не перевищував двотижневий період реалізації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас