Світова економіка зросте на 3,1% в 2015 році - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка зросте на 3,1% в 2015 році - ООН

Світ
167
Помітне пожвавлення глобальної економіки очікується в найближчі два роки, незважаючи на наслідки фінансової кризи і нові виклики, пов’язані з Еболою і геополітичними конфліктами, у тому числі в Україні. Про це йдеться в доповіді ООН.
У наступному році підйом глобального ВВП складе 3,1%, а в 2016 р. – 3,3%, повідомляється в доповіді «Світова економічна ситуація і перспективи на 2015 р.», представленій в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку. За підсумками поточного року приріст економіки оцінюється в 2,6%.
«Деякі економічні показники позитивні і свідчать про те, що світова економіка повертається на шлях стабільного розвитку. Однак багато ризиків і невизначеність можуть підірвати рішучі зусилля у відродженні економіки та її подальшому зростанні», – заявив представник Департаменту з економічних і соціальних питань ООН Пінфань Хун.
Найвищі темпи економічного зростання експерти ООН очікують в країнах Східної Азії – на рівні 6% в 2015-2016 рр. При цьому вони очікують поступового відновлення економіки і в державах Південної Азії. У США прогнозують прискорення темпів підвищення ВВП з 2% за підсумками поточного року до 2,8% у наступному році і 3,1% в 2016 р.
У єврозоні очікується нестабільне зростання. Експерти ООН вважають, що базові умови, необхідні для економічного відродження, виникають так повільно, що якась зовнішня подія може повернути регіон в рецесію. Автори доповіді попереджають про певні ризики як для експортерів, так і для імпортерів, які виникатимуть у зв’язку зі змінами цін на нафту.
Експерти відзначають, що «геополітичні кризи, у тому числі в Україні, Іраку, Лівії та Сирії, перешкоджають стабільному економічному зростанню». У доповіді також йдеться про високий рівень безробіття в деяких регіонах світу і прогнозується збереження високого курсу долара США.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас