Прірва між багатими і бідними досягла максимуму за останні 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прірва між багатими і бідними досягла максимуму за останні 30 років

Світ
2603
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) встановила, що нерівність у доходах населення у більшості країн-членів ОЕСР досягла найбільшого рівня за останні 30 років.
До ОЕСР входить 34 країни, в основному найбільш багаті члени ЄС, а також США, Канада, Австралія, Швейцарія, Японія та деякі інші. У 10% найбільш забезпечених верств населення країн ОЕСР доходи зараз у середньому в 9,5 рази більші, ніж у 10% найменш забезпечених. Ще 30-35 років тому це співвідношення було 7 до 1, повідомляють ЗМІ з посиланням на доповідь організації.
Дослідники відзначили, що в країнах з більш сильною нерівністю освіта у дітей з бідних сімей зазвичай гірша, ніж у країнах з меншою нерівністю. Заступник директора ОЕСР по зайнятості, праці та з соціальних питань Марк Пірсон вважає, що більше число людей з недостатньою кваліфікацією заважає зростанню економіки. Тому, на думку дослідників, уряди повинні давати можливість отримати хорошу освіту дітям з бідних сімей, а також підтримувати безробітних.
На закінчення в ОЕСР відзначають, що зростання нерівності шкодить економіці.
Аналогічні результати були отримані раніше цього року в дослідженні Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас