В Україні буде нова хвиля мобілізації - "часткова" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні буде нова хвиля мобілізації - "часткова"

Казна та Політика
12853
Радник міністра оборони Ганна Коваленко розповіла деталі нової хвилі мобілізації, яка готується в Міноборони.
“Так, дійсно, підготовка до мобілізації йде. Вона буде часткова, про точну кількість поки повідомити не можу. З документів треба мати військовий квиток. Чекаємо зараз рішення парламенту про статус учасника бойових дій, зараз проходить процес узгодження”, – сказала в ефірі Коваленко .
За словами радника міністра оборони, як тільки процедура узгодження статусу учасника бойових дій буде прийнята, то далі весь процес стане “відшліфованим і доведеним до повного автоматизму”, – повідомила Коваленко.
“Кожен мобілізований пройде як мінімум кілька тижнів підготовки. А вже після цього вони поїдуть туди: хто на передову, а хто займатися іншими функціями – зона АТО дуже велика і завдань для виконання там багато. Головна мета нової мобілізації – це ротація бійців”, – додала Коваленко.
Про кількість майбутніх мобілізованих радник міністра оборони поки не знає. “Кількість залежатиме від ситуації, яка розгортатиметься в самий найближчий час”, – повідомила Ганна Коваленко.
Міністр оборони України Степан Полторак впевнений в тому, що Україні обов’язково потрібно сформувати резервну армію. За словами Півторака, резервна армія необхідна у разі початку військових дій.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас