Мало грошей: Яценюк заявив, що співпраці з МВФ для України недостатньо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мало грошей: Яценюк заявив, що співпраці з МВФ для України недостатньо

Кредит&Депозит
4828
Продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) недостатньо для відновлення української економіки, тому необхідно проведення міжнародної донорської конференції для України, на якій повинен бути прийнятий план відновлення країни, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Наша тактична задача зараз – це підписання та продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Але цього не достатньо. Тому друге завдання – .. Це міжнародна донорська конференція та затвердження плану відновлення для України”, – сказав прем’єр на засіданні уряду у вівторок.
“Ми пропонуємо нашим міжнародним партнерам скликати міжнародну донорську конференцію – це країни Великої сімки, МВФ, Світовий банк, інші фінансові інституції, США – разом прийняти план відновлення і спільними зусиллями створити український успіх”, – додав А.Яценюк.
Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у листопаді заявив, що Європейська Комісія може організувати міжнародну донорську конференцію з економічної допомоги Україні, зокрема, відновлення інфраструктури Донбасу на початку 2015 року. Комісар Європейського Союзу з питань політики сусідства та переговорів по розширенню Йоханнес Хан заявив, що дата проведення міжнародної донорської конференції з Україною залежатиме від результатів роботи українського уряду: “конкретної дорожньої карти реформ, а також результатів її впровадження”.
Президент України Петро Порошенко запросив президента Європейського інвестиційного банку взяти участь у донорській конференції для України і повідомив, що її проведення планується в I кварталі 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас