Нова технологія дозволить перетворити будь-яку поверхню на сонячну батарею (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія дозволить перетворити будь-яку поверхню на сонячну батарею (ВІДЕО)

Технології&Авто
5871
Вчені з Університету Торонто заявили про створення нової технології, яка може привести до прориву в галузі сонячної енергетики. Як повідомляє видання Daily News Now, доктор Іллан Крамер спільно з колегами винайшов спосіб створення сонячних батарей шляхом їх напилення на гнучку поверхню.
Для нанесення елементів батареї на поверхню дослідники використовували особливі “пилинки” (колоїдні квантові точки), чутливі до світла. У майбутньому ці квантові точки можуть стати основою спеціальних спреїв, за допомогою яких на сонячну батарею можна буде перетворити різноманітні поверхні.
Подібним спреєм, наприклад, можна буде покрити меблі на веранді або крило літака. За розрахунками вчених, автомобіль, покритий таким спреєм, буде виділяти достатньо енергії для живлення трьох стоватних лампочок.
“Я мрію, що одного прекрасного дня до вас прийде пара техніків з рюкзаками, як в “Мисливцях за привидами”, і напилю сонячні батареї прямо на поверхню даху”, – наводить слова Крамера портал “Наука і прогрес”.
Вчені також розмістили на YouTube відео, на якому демонструється частина лабораторного обладнання, за допомогою якого були створені дослідні зразки нових батарей. Про терміни масового впровадження технології поки не повідомляється.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас