Попит на оренду квартир у Києві різко виріс - запевняють експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на оренду квартир у Києві різко виріс - запевняють експерти

Нерухомість
2931
Останній тиждень листопада показав значне зростання попиту на житлову оренду в Києві. Попит в кінці осені виявився на 20-25% вище, ніж у жовтні-початку листопада 2014.
“При цьому попит все-таки набагато нижче ніж в літні місяці (на 80-100%)”, – уточнили експерти.
В основному попит збільшився в сегменті “економ +”.
“Це одно- і двокімнатні квартири великих площ вздовж гілок метро, але не в центрі. Вартість таких квартир складає 4500-5000 гривень на місяць. Такі квартири займають майже половину від загального попиту”, – відзначають аналітики.
Також збільшилася і частка попиту на квартири в бізнес-сегменті. За даними експерта, у цьому сегменті попит займає до 30% від загальної кількості. До бізнес-класу можна віднести дво- і трикімнатні квартири, наближені до центру або в нових комплексах.
Ціна таких квартир варіюється від 450 до 850 доларів на місяць. Разом з тим орендарі хочуть платити в гривні, а орендодавці хочуть отримувати в доларах.
Причиною збільшення попиту є пожвавлення міграційних процесів з Південно-Східних регіонів. Бізнес-сегмент, у свою чергу, росте через приїзд до столиці нових чиновників, депутатських радників і помічників.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас