Біржі заробляють на падінні нафти завдяки зростанню оборотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі заробляють на падінні нафти завдяки зростанню оборотів

Фондовий ринок
486
Біржові оператори CME Group Inc. і Intercontinental Exchange Inc. (ICE) заробляють на падінні нафти, поки інвестори зазнають збитків.
Після відмови Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) урізати видобуток і згодом падіння нафти до п’ятирічного мінімуму сукупний денний обсяг торгів індикативними нафтовими ф’ючерсами підскочив до піку з середини жовтня, що обіцяє зростання виручки торговим майданчикам. Обсяг листопадових торгів нафтою на 12% перевищив показники річної давності.
З липня волатильність нафтового ринку збільшилася більш ніж утричі – до максимуму з 2012 року, що дало трейдерам додаткові можливості для заробітку на ринку ф’ючерсів і опціонів. Минулого місяця нафта продемонструвала найрізкіше падіння з 2008 року, оскільки видобуток в США досяг 30-річного піку, ОПЕК також нарощувала поставки, а світовий попит слабшав.
“Обороти визначають виручку, – заявила аналітик нью-йоркської брокерської компанії Keefe, Bruyette & Woods Ніамей Александер. – Підвищення волатильності зазвичай веде до посилення торговельної активності. У такій ситуації різко збільшується обсяг ринкових позицій і росте невизначеність”.
Марки нафти West Texas Intermediate і Brent подешевшали в порівнянні з червневими піками цього року більш ніж на 35%, при цьому акції CME підскочили за той же час на 19%, а папери ICE – на 14%.
“Як біржа, CME Group байдужа до кон’юнктурі цін, – зазначив представник торгового майданчика Кріс Гремс. – Продавці та покупці торгують у нас ф’ючерсами і опціонами на WTI виходячи з власних оцінок ризику та інвестиційних потреб, а також динаміки світового попиту і пропозиції”.
Представник ICE Бруклі Маклафлін відмовилася прокоментувати потенційний вплив цін на нафту на фінансові результати компанії.
Разом з тим ICE в середу оприлюднила дані про листопадові обороти. Середній денний обсяг торгів сировинними товарами збільшився минулого місяця на 12% порівняно з листопадом 2013 року, в тому числі енергоносіями – на 13%: торги нафтою Brent зросли на 10%, іншими марками нафти і газом – по 19%.
При цьому обсяг торгів ф’ючерсами та опціонами скоротився на 14%.
IntercontinentalExchange – найбільший світовий біржовий холдинг і оператор найбільшого ринку акцій в світі. Компанія заснована в 2000 році, її штаб-квартира розташована в Атланті. До складу холдингу входить Нью-йоркська фондова біржа (NYSE), ф’ючерсні біржі в США, Європі, Канаді і Лондонська міжнародна біржа фінансових ф’ючерсів і опціонів ICE LIFFE.
CME Group об’єднує майданчики CME (Chicago Mercantile Exchange), CBOT (Chicago Board of Trade), NYMEX (New York Mercantile Exchange) / COMEX (Commodity Exchange) і GLOBEX.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас