Нові тарифи на послуги теплопостачання в Україні сформовані за витратним принципом - екс-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові тарифи на послуги теплопостачання в Україні сформовані за витратним принципом - екс-міністр

Казна та Політика
1729
Нові тарифи на послуги теплопостачання є так би мовити економічно обґрунтованими. Про це сказав під час прес-конференції міністр ЖКГ України 2007-2010 років, голова “Спілки власників житла України” Олексій Кучеренко.
За його словами, нові тарифи, за якими будуть платити українці за тепло, відбили ціну на газ, закладену ще в 2010 році.
“Тарифи, які зараз нам пред’явили, реально відобразили ту ціну на газ, яка була закладена ще в 2010 році. Ще то уряд хотів підвищити тарифи для населення, але йому не дали цього зробити. Ця проблема“докотилася“до нас. Регулятор ще влітку прийняв рішення і заклав в нові тарифи ціну на газ”, – прокоментував він.
Експерт пояснив, що дві третини тарифу на тепло становить ціна на газ.
“Дві третини тарифу на тепло становить ціна на газ. Скільки продиктував НАК“Нафтогаз” – а це уряд України, скільки уряд продиктував, таку ціну на газ заклали“Теплокомуненерго”. Порахували свої витрати і вивели це у вигляді так званого економічно обґрунтованого тарифу”, – зазначив Кучеренко.
Експерт також зазначив, що великою проблемою є відсутність лічильників на тепло, коли можна було б визначити, скільки тепла споживається.
За його словами, тарифи на тепло формують за витратними принципами.
“Пов’язано це з закупівлею матеріалів за завищеними цінами. Як правило, там тіньові схеми, пов’язані з ухиленням від оподаткування”, – уточнив він.
“У будинках немає лічильників. Не кажу про квартирні лічильники, їх не було і не буде. Ми могли б розуміти, в яку кількість тепла у вигляді гігакалорій увійшов будинок, розкидати це тепло на метри квадратні в даному будинку і зрозуміти, скільки наш будинок споживає, скільки нам треба платити “, – прокоментував він.
За словами Кучеренка, тільки третина будинків в Україні, зокрема в Києві, обладнані такими лічильниками.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас