У Франції мають намір заборонити автомобілі на дизельному топливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції мають намір заборонити автомобілі на дизельному топливі

Світ
2623
Починаючи з наступного року у Франції почне діяти нова класифікація автомобілів, яка залежить від впливу машини на навколишнє середовище. Говорячи про нововведення, прем’єр-міністр Франції Манюель Вальс зазначив, що популярні зараз дизельні двигуни небезпечні для природи і здоров’я людей і будуть поступово йти з французьких міст.
“Ми довго надавали перевагу дизельним моторам. Це було помилкою, і ми поступово, прагматично і грамотно виправимо її”, – уточнив глава уряду.
Крім цього Вальс додав, що з наступного року преференції для автомобілів з дизелем будуть значно скорочені, а міста отримають можливість обмежувати в’їзд автомобілів, які не відповідають новій класифікації.
На сьогоднішній день близько 80% автомобілів у Франції працюють на дизельному паливі. Нова податкова політика буде стимулювати покупців машин робити вибір на користь більш екологічних автомобілів, таких як електромобілі та гібриди.
Раніше міністр енергетики Франції Сеголен Руаяль повідомила, що уряд готує нову заохочувальну екологічну програму, згідно з якою ті автомобілісти, які поміняють автомобіль з дизельним мотором на модель з електричною силовою установкою, отримають від держави компенсацію в розмірі до 10 000 євро.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас