Ціни на бензин не опустяться нижче 16 грн/л - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин не опустяться нижче 16 грн/л - експерти

Енергетика
1456
Ціни на нафту можуть припинити падіння вже найближчим часом і піти назад, так як дешеве “чорне золото” не дозволить розробляти важкодоступні родовища і знижує прибутки нафтовидобувних компаній нижче допустимого рівня. На думку експертів “Сегодня”, ціни на нафту скоро підуть назад і зупиняться на 80 доларах за барель.
Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич стверджує, що ціни на нафту підійшли до мінімуму і нижче $70 за барель навряд чи будуть. “Причина в тому, що важкодобувні запаси нафти (з дна моря, сланцева) стають малорентабельними, а в їх видобуток вкладені й вкладаються мільярди доларів, тому, за моїми прогнозами, у січні нафту знову подорожчає до $80 за барель, і це стане рівноважною ціною”, – говорить Марунич.
Політолог Вадим Карасьов упевнений, що країни ОПЕК знижують ціни на нафту, борючись з конкурентами – американськими компаніями, які видобувають сланцеву нафту (собівартість видобутку – до $60 за барель). Побічно це б’є і по економіці РФ, але не є головним чинником. Його прогноз: ціни замруть на $65 за барель.
Зі сказаного можна зробити висновок, що бензину дешевше 16 грн/л українцям не бачити. Бо, за прогнозами експертів паливного ринку, навіть при нинішній ціні нафти 70 доларів за барель, А-95 (з запізненням на три тижні, викликаним необхідністю переробки її в паливо) буде в грудні коштувати приблизно 15,8-16 грн/л. і то за умови, що гривня залишиться стабільною.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас