Взимку в Україні можуть почастішати відключення світла - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Взимку в Україні можуть почастішати відключення світла - експерт

Енергетика
2463
З 1 грудня НЕК “Укренерго” відновило графіки аварійних відключень електрики в Україні. Так, у Харкові вчора знеструмленими виявилися деякі тролейбусні і трамвайні лінії, а в Києві без світла залишилися заводи в Оболонському та Дарницькому районах. “Наш офіс близько чотирьох годин просидів без світла. Довелося затриматися на роботі ввечері, щоб доробити звіт і підготувати документи для банку”, – зазначила Олена Скорецька, бухгалтер однієї з компаній, розташованих біля станції метро “Видубичі”.
В “Харківобленерго” пообіцяли, що надалі нештатній ситуації будуть намагатися запобігти: “Зараз ми спільно з комунальниками працюємо над виключенням з графіка аварійних відключень об’єктів життєдіяльності міста”.
Причина відключень, за словами експертів і учасників ринку, проста: в країні енергодефіцит через недостатні запаси вугілля на теплоелектростанціях і позаплановий ремонт блоку №3 Запорізької АЕС, який триватиме до 5 грудня.
“Брак електроенергії в балансі країни становить близько 10%. З похолоданням люди будуть більше використовувати обігрівачі, тому відключення можуть почастішати”, – вважає співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич і радить українцям запастися ліхтариками та свічками.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас