ОПЕК ухвалила рішення не знижувати виробництво нафти - падіння цін на "чорне золото" прискориться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК ухвалила рішення не знижувати виробництво нафти - падіння цін на "чорне золото" прискориться

Енергетика
2180
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) на засіданні в четвер ухвалила рішення зберегти діючі квоти на видобуток нафти, повідомили ЗМІ з посиланням на міністра нафти Саудівської Аравії Алі Аль-Наїмі.
Цю інформацію підтвердив міністр нафтової промисловості Еквадору Педро Мерісальде. Він зазначив, що учасники ОПЕК ухвалили рішення “подивитися, що буде далі з цінами”. “Сподіваємося, що ціни відновляться”, – сказав він.
При цьому міністр нафти Ірану Биджан Намдара Зангане зазначив, що не до кінця задоволений рішенням ОПЕК. З 2011 року квоти на видобуток нафти ОПЕК зберігаються на рівні 30 млн барелів на добу.
За даними на 17:53, нафта Brent подешевшала до $74.54 за барель. Слідом за падінням цін на нафту відзначено зниження вартості акцій енергетичних компаній.
Сьогодні повідомлялося, що ціни на нафту падають швидкими темпами, оновлюючи мінімальні значення за чотири роки, перед зустріччю представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) у Відні.
Так, січневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в обід опустилися на $ 1,83 (2,35%) – до $ 75,92 за барель, раніше в ході торгів вона падала до $ 75,75 за барель – найнижчої позначки з вересня 2010 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас