США надасть Україні 34,4 млн дол. додаткової техдопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США надасть Україні 34,4 млн дол. додаткової техдопомоги

Кредит&Депозит
417
Уряд США надасть Україні додаткову технічну допомогу в розмірі 34,4 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Зокрема, для сприяння більш прозорим і підзвітним процесам управління за широкої участі громадян України буде залучено додаткову техдопомогу уряду США у розмірі 12,4 млн дол.
“Ця допомога буде спрямована на поліпшення законодавчого середовища відповідно до європейських стандартів, зокрема на вдосконалення антикорупційного та виборчого законодавства (11 млн дол. США), також на вдосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах управління (1, 4 млн дол. США) і зростання рівня підзвітності уряду України і дотримання верховенства права “, – сказано в повідомленні.
Ще 22 млн дол. буде виділено для впровадження проектів технічної допомоги з метою забезпечення розвитку стійкої демократії в Україні.
Повідомляється, що така допомога дозволить підвищити рівень енергетичної безпеки України, також буде залучено 6,6 млн дол. Для підтримки малих і середніх підприємств місцевою владою. На збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва буде залучено 5 млн дол. Реалізація підтримки напрямку зміцнення потенціалу приватного сектора економіки складає 2,5 млн дол.
Відзначається, що угоди підписали віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман та директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Джед Бартон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас