Уряд, нарешті, позбавив пільг колишніх президентів і високопосадовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд, нарешті, позбавив пільг колишніх президентів і високопосадовців

Казна та Політика
2070
Кабінет міністрів завершив процедуру позбавлення колишніх високопоставлених чиновників пільг і різних привілеїв. Про це сьогодні повідомив журналістам міністр Кабінету міністрів Остап Семерак після засідання уряду.
“Ми завершили процедуру позбавлення колишніх високопосадовців пільг і різних привілеїв. Уряд ініціював це рішення в березні, ми зверталися з проектами розпоряджень до Президента, які він після обрання схвалив і підтримав уряд”, – сказав він.
Міністр уточнив, що уряд скасував низку розпоряджень, якими забезпечувалися санаторно-курортне, автомобільне, медичне обслуговування колишніх президентів, колишніх прем’єр-міністрів, колишніх прокурорів тощо.
“У них не буде тепер покоївок, не буде держава оплачувати дачні будиночки, наприклад, в Конча-Заспі. Не буде безкоштовного медико-санітарного обслуговування, утримання секретарів, які передбачалися”, – зазначив О.Семерак.
“Просто різні категорії чиновників мали різні пільги. Ми сьогодні вже завершили цей етап. І з чистою совістю йдемо далі. І говоримо, що колишні високопоставлені чиновники і нинішні повинні жити за такими стандартами, як живе суспільство”, – резюмував він.
Нагадаємо, в серпні Президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням позбавив матеріально-побутового та медичного обслуговування Миколу Азарова, а Віктора Януковича – обслуговування та охорони. Також без пільг залишилися екс-прем’єр Кінах, колишній голова Нацбанку Стельмах та інші чиновники.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас