Японія виділила Україні $6 млн фінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділила Україні $6 млн фінансової допомоги

Кредит&Депозит
246
Японія виділила Україні $6 млн фінансової допомоги, про це у Дніпропетровську заявив надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Шіґекі Сумі.
«Ще у березні цього року Японія пообіцяла надати Україні допомогу в розмірі $1,5 млрд. Два тижні тому також було підписано Меморандум про взаєморозуміння з віце-прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Меморандум передбачає фінансування $6 млн», – зазначив пан Сумі.
За його словами, ці гроші підуть на реабілітацію в галузі базових соціальних програм у регіонах, які близькі до територій, де йдуть бої, велика частина передбачена на реабілітацію будинків для сиріт, шкіл та на реалізацію медичних програм.
Пан Сумі також заявив, що для Японії дуже важлива територіальна цілісність і економічна стабільність України, і зазначив, що російська інтервенція в східній Україні повинна бути зупинена.
За інформацією посла, Японія розглядає питання про фінансування 6 грантових проектів, які будуть реалізуватися на Дніпропетровщині, вартість кожного – близько $100 тис. Нове сучасне обладнання в рамках грантової програми отримають Дніпропетровська міська клінічна лікарня №4, обласна клінічна лікарня імені Іллі Мечникова, Межівська та Покровська районні лікарні.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас