Ціни на нафту не піднімуться вище 90 доларів ще п'ять років - Citibank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту не піднімуться вище 90 доларів ще п'ять років - Citibank

Енергетика
2127
До 2020 року ціна на нафту Brent коливатиметься в межах 70-90 доларів за барель, прогнозують аналітики Citibank у своєму дослідженні “Прощавай, тризначна ціна на нафту”.
За даними Citibank, зниження цін на нафту позитивно впливає на світовий ВВП, а також веде до зниження цін на автомобільне пальне, але це актуально для розвинених економік, імпортерів енергоресурсів, країн з великою кількістю енергоємних виробництв.
Низькі ціни негативно вплинуть на нафтову галузь: в енергетичному секторі капзатрати в 2013 році склали майже 800 млрд доларів, а дивіденди і зворотний викуп акцій принесли близько 200 млрд, вказує Citibank в звіті.
Низька ціна призведе до зниження капзатрат і позначиться передусім на проектах з видобутку сланцевої нафти, а також призведе до падіння доходів нафтосервісних компаній, відзначають аналітики банку.
Генеральний секретар ОПЕК Абдалла ель-Бадрі в кінці жовтня заявив, що половина сланцевого видобутку в США нерентабельна при ціні в 90 доларів, а за оцінкою віце-президента “Лукойлу” Леоніда Федуна, поріг рентабельності знаходиться на рівні 80 доларів. При такій ціні під ударом приблизно 6 млн барелів добового видобутку.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас