В Україні можуть з'явитися зелені автомобільні номери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть з'явитися зелені автомобільні номери

Казна та Політика
5503
В Україні пропонують ввести для екологічно чистих авто номерні знаки зеленого кольору. З такою ініціативою виступили автори Комплексної програми підтримки електротранспорту в Україні, яка розробляється при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.
Пакет законодавчих ініціатив з підтримки електротранспорту в Україні передбачає низку новацій, серед яких звільнення власників електромобілів від сплати імпортного мита, податку на додану вартість та податків при здійсненні реєстрації. А також створення стимулів для розвитку відповідної інфраструктури, популяризація ідеї переходу на екологічно чистий транспорт і, власне, позначення автомобілів з електричними двигунами номерними знаками зеленого кольору.
“У той час як у розвинених країнах впровадження екологічно чистого транспорту заохочується на державному рівні шляхом надання пільг покупцям таких машин, в Україні немає ні відповідного законодавства, ні підтримки держави в цій сфері. Наша мета – розробити комплекс законодавчих змін, які зроблять екологічно чисті авто доступнішими і привабливішими для українського споживача”, – пояснює один із співавторів пакету законодавчих ініціатив та експерт Реанімаційного пакету реформ (РПР) Костянтин Євтушенко.
На його думку, запровадження номерних знаків зеленого кольору не тільки допоможе популяризувати саму ідею екологічно чистого транспорту, а й надаватиме суспільні преференції власникам електромобілів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас