Ціни на нафту пішли вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту пішли вгору

Енергетика
3954
Світові ціни на нафту в понеділок, 24 листопада, продовжують відігравати несподіване рішення Народного банку Китаю про зниження процентних ставок. Станом на 7:20 за Києвом вартість січневих ф’ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent збільшувалася на 0,43%, до 80,71 долара за барель. Вартість ф’ючерсів на легку нафту марки WTI виросла на 0,27% і становила 76,72 долара за барель.
Зростанню цін на нафту також сприяють очікування зустрічі ОПЕК, яка пройде у Відні 27 листопада, на якій країни повинні прийняти рішення, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі і істотного збільшення видобутку в США. Венесуела заявила, що готова скоротити виробництво нафти, якщо ОПЕК прийме відповідне рішення. Представники Лівії та Еквадору погодилися з даною ініціативою. Іран також заявив, що підтримуватиме зниження цін у ході зустрічі.
“В ОПЕК немає єдності думок з приводу того, що вони збираються робити. Подивіться на тиск, який відчуває Саудівська Аравія, зокрема, від Ірану і Венесуели – країни хочуть скорочення (видобутку – ред.). Це може бути ознакою того, що розбіжності в організації потроху зростають”, – заявив головний інвестиційний директор Аyers Alliance Securities в Сіднеї Джонатан Барратт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас