Україна виявилася аутсайдером рейтингу привабливості для розвитку "зеленої" енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виявилася аутсайдером рейтингу привабливості для розвитку "зеленої" енергетики

Енергетика
533
Україна посіла останнє місце в рейтингу привабливості для розвитку “зеленої” енергетики. Такий висновок міститься у новому дослідженні EY “Індекс привабливості країн для розвитку галузі відновлюваної енергетики” (Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI), йдеться в повідомленні компанії EYGM Limited.
За результатами рейтингу, тільки двом країнам, які традиційно розглядаються інвесторами як привабливі ринки для інвестицій у галузь відновлюваної енергетики, вдалося зберегти позиції в рейтингу – Німеччина і Японія, де учасники ринку відреагували на останні зміни, внесені в законодавство та енергетичні стратегії, залишилися на третьому і четвертому місцях відповідно.
Перші два місця рейтингу, як і минулого року, займають Китай і США.
На відміну від цих країн суперечливі сигнали і половинчасті заходи в галузі енергетичної політики Великобританії та Австралії призвели до подальшого зниження їхнього рейтингу до сьомого і десятого місця відповідно. Італія та Іспанія відчули наслідки внесення поправок, що мають зворотну силу, в документи, що регулюють механізми підтримки, що зумовило зниження рейтингу цих країн на кілька позицій.
З іншого боку, ринки, що розвиваються, займають все більш міцні позиції в рейтингу. Індія посіла шосте місце завдяки перегляду енергетичної політики її новим урядом, який має намір стимулювати державні і приватні інвестиції в галузь відновлюваної енергетики. Бразилія, Чилі, ПАР і Кенія також послідовно покращують позиції в рейтингу, що зумовлено підготовкою до реалізації численних проектів і сприятливою енергетичною політикою цих держав. Фінансування великих проектів в Нідерландах та Ізраїлі сприяло поліпшенню їхніх позицій в рейтингу.
Нагадаємо, голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук прогнозує залучення Україною близько 300 млрд гривень інвестицій у відновлювану енергетику до 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас