Аграрний сектор забезпечує понад 8% ВВП України - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний сектор забезпечує понад 8% ВВП України - Мінагрополітики

Аграрний ринок
466
Агропромисловий комплекс генерує більше 8% ВВП України. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка під час виступу в генеральних дебатах Другої міжнародної конференції з питань харчування в Римі, передає прес-служба відомства.
“Агропромисловий комплекс генерує істотну частку ВВП, більше 8%, і забезпечує робочими місцями 15% зайнятого населення. До 90% продовольчих товарів в Україні – вітчизняного виробництва”, – цитує міністра прес-служба.
Він додав, що понад чверть загального обсягу експорту країни становить саме аграрна продукція.
“Незважаючи на складні умови, в яких опинилася наша країна в результаті окупації Кримського півострова, а також спалаху сепаратистських настроїв в східних регіонах, який, за підтримки сусідньої країни, перетворився в зону жорстоких бойових дій, Україна є і буде потужним гравцем світового ринку продовольства” , – сказав І. Швайка.
Нагадаємо, експерти НБУ спрогнозували падіння ВВП України в 2014 році на 7,5%. При цьому в 2015 році падіння складе 4,3%.
Раніше повідомлялося, що Світовий банк прогнозує падіння ВВП в Україні на 8% до кінця року через події в Донбасі. Також у Світовому банку мають невтішні прогнози для України і на наступний рік, за їх даними ВВП в Україні в 2015 році підвищиться до 1,3%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас