Українцям пропонують “шокову терапію” через систему передоплати за комуналку - екс-міністр ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пропонують “шокову терапію” через систему передоплати за комуналку - екс-міністр ЖКГ

Енергетика
8623
Вводити систему передоплати за комунальні послуги для населення немає сенсу. Про це під час прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
“Я розумію, що в умовах надзвичайних заходів в енергетиці дійсно може бути така ініціатива – підвищити платіжну дисципліну. Я консультувався з фахівцями – практично, це можна реалізувати. Але для цього треба вносити зміни в правила постачання енергоносіїв, які передбачають можливість передоплати, але для промисловості, не для населення”, – зазначив він.
“Заробітну платню, пенсії, інші виплати ми теж будемо вимагати передоплатою? Це має бути якось збалансовано”, – зіронізував Кучеренко.
“Інше питання – наші будинки обладнані лічильниками тепла, щоб ми могли розуміти, за що ми платимо? Яка фактична ціна гігакалорії, яку ми споживаємо. Ми зробили прозорим цей тариф, щоб у нас була довіра до держави, яка сьогодні встановлює цей тариф? Ми довіряємо цим тарифам? Як на мене, питання риторичне, я особисто – ні. Нам забезпечують перерахунок, коли ми не отримуємо тепло належної якості? Ви знаєте, як включався Київ (мається на увазі опалення – ред.) цього року”, – розповів екс-міністр.
“Ці питання не врегульовані абсолютно. Держава хоче нас закликати затягнути пояси, це буде модно зараз. Нам будуть пропонувати шокову терапію по-українськи, нам будуть пропонувати тотальне заощадження. Немає питань – але починати треба з себе, це по-перше. І по-друге, створювати прозорі правила наших стосунків з монополістами. Без цього, наслідки таких дій матимуть соціально-політичний характер”, – переконаний Кучеренко.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО “Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року”, яке передбачає введення з 1 грудня системи передоплати за споживання енергоносіїв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас