У Порошенка вже сумніваються в необхідності існування Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка вже сумніваються в необхідності існування Мінекономіки

Казна та Політика
3564
Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків сумнівається в необхідності існування Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Про це він заявив сьогодні журналістам в рамках Міжнародного інвестиційного форуму.
“Зараз завдання Міністерства економіки – займатися дерегуляцією повною мірою, займатися впровадженням економічних регламентів угоди про асоціацію, контроль за виконанням проектів міжнародної донорської допомоги. Але публічно, а не приховано, як це є зараз. І стратегічне планування, розуміння, куди ми рухаємося, і в той же час скорочуватися-скорочуватися до дуже маленької організації, а потім воно може перетворися в агентство або приєднатися до якогось міністерству”, – заявив Шимків.
Він зазначив, що кількість працівників Міністерства економічного розвитку і торгівлі має бути скорочена вдвічі.
“Я вважаю, що Міністерство економіки з 1,2 тис. осіб може бути скорочено до 500. Це означає зменшення функцій, але більшість функцій не потрібні”, – сказав він.
Він також висловився за те, щоб скоротити кількість державних підприємств.
“Сьогодні є багато державних підприємств, які повинні бути перетворені в державний холдинг, а інша частина буде приватизована, бо дуже в багатьох випадках державні підприємства є місцем корупційних взаємин. Якщо ми подивимося кількість працівників, які працюють в державних підприємствах в Україні в порівнянні з кількістю державних працівників в будь-якій європейській країні, це буде співвідношення скільки в Україні, і стільки ж у всій Європі. Це означає, що нам треба провести правильну приватизацію і позбутися активів, які ми неефективно використовуємо”, – пояснив Шимків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас