Туристичний потік до Києва упав на 30-35%, у порівнянні з іншими містами він постраждав найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристичний потік до Києва упав на 30-35%, у порівнянні з іншими містами він постраждав найбільше

Казна та Політика
802
Точні статистичні підсумки туристичного сезону будуть підведені наприкінці року, коли буде відома повна статистика, однак вже зараз експерти відмічають падіння кількості як зовнішніх, так і внутрішніх туристів.
“Поки що ми можемо спиратись на дані, які надійшли від місцевих органів управління. Морські курорти України не отримали збільшення туристичного потоку, в порівнянні з попереднім роком”, – розповів голова правління Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.
“Аналізувати Азовське узбережжя не дуже коректно – нема чого казати про потік туристів до Маріуполя чи Бердянська, там сезону практично не було. Уявіть, яка це біда для людей, які жили виключно за рахунок цього і як вони будуть зимувати без цих доходів? Потік в Одеській області показав зниження на 15%. Львівська область і місто Львів раніше мали постійне зростання. Зараз відмітили спад, але незначний – на 5%. Вони змогли це зробити завдяки тому, що львівська адміністрація доклала усіх зусиль, аби привабити туристів. Вони декларують падіння іноземних туристів – польського потоку, чого давно не було, з Європи, та збільшення внутрішнього туризму. Зменшення кількості іноземних туристів пов’язане в першу чергу із телевізійною картинкою, яку вони бачать”, – зазначив експерт.
Однак, найбільше падіння турпотоку показав Київ. “За 9 місяців 2013-2014 рр. у порівнянні, по Києву падіння туристичного потоку склало близько 30-35%. Наприклад, в 2013 році зовнішніх туристів було 1 млн. 215 тис. В цьому році – 704 тис. за 9 місяців цього року. Внутрішніх туристів – 651 тис. і 406 тис”, – розповів представник туристичного напрямку КМДА Олексій Євченко. За його словами, зараз місто має на меті повернути турпотік на попередній рівень і створити привабливі умови для туристів, які можуть приїхати і потратити тут свої гроші.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас