У Києві презентували проект розвитку біоенергетики в муніципальному секторі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві презентували проект розвитку біоенергетики в муніципальному секторі України

Енергетика
659
У Києві відбулася презентація проекту Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду “Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі України”.
У заході взяли участь представники ПРООН в Україні, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Мінрегіону, Комітету ВРУ з питань екополітики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Громадської спілки “Біоенергетична асоціація України” і ін.
“Метою проекту є зменшення обсягів викидів парникових газів, використання потенціалу сільськогосподарської біомаси країни для муніципального тепло- і гарячого водопостачання”, – зазначив керівник проекту Володимир Лященко.
За його словами, планується створити сприятливе правове нормативне і ринкове середовище і побудувати інституційну, адміністративну та технічну спроможність.
Він зазначив, що важливим є заохочення інвестицій у використанні біомаси в муніципальному секторі шляхом впровадження механізму фінансової підтримки. Як результат, очікується будівництво мінімум 18 муніципальних об’єктів на біомасі до кінця проекту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас