Ціни на нафту впали нижче $79 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту впали нижче $79

Енергетика
1020
Чим ближче дата засідання ОПЕК, тим більше невизначеності і тим нижче падають котирування на нафту.
Ціни на нафту марки Brent опустилися нижче $79 за барель у вівторок, 18 листопада. Експерти не виключають ще більшого зниження поки ринок міркує чи знизить ОПЕК квоту на видобуток на майбутній зустрічі, чи ні.
Так, ф’ючерси на Brent подешевшали до $78,92 за барель, а ф’ючерси на WTI – до $75,25 за барель до 9 години ранку за київським часом.
Венесуела напередодні закликала до зміцнення співробітництва як в рамках картелю, так і з країнами-виробниками, в нього не входять, в тому числі з Росією. Це дало новий поштовх суперечкам про те, як ОПЕК відреагує на майже 33% зниження цін на нафту на своєму засіданні 27 листопада.
Президент країни Ніколас Мадуро заявив в понеділок, що в “дуже скоро” планується проведення глобального екстреного саміту країн-виробників для обговорення питання цін на нафту. Одночасно російська “Роснефть” повідомила, що її глава Ігор Сечин відправиться до Відня 25 листопада, за два дні до наради ОПЕК.
“Ми не можемо ігнорувати коментарі Венесуели та Росії. Але найважливіший чинник – це які кроки зробить ОПЕК і, особливо, Саудівська Аравія”, – сказав менеджер з продажів на ринках сировини Newedge Japan Кен Хасегава.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас