За 5 років Уряд Канади інвестував в економіку України 13,9 млн канадських доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 5 років Уряд Канади інвестував в економіку України 13,9 млн канадських доларів

Кредит&Депозит
346
За 5 років Уряд Канади вклав в економічний розвиток України 1,39 млн канадських доларів. Про це повідомили в прес-службі Держінвестпроекту.
Проект “Місцевий економічний розвиток міст України (МЕСМ – реалізує Федерація Канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Канадського уряду) в форматі національної конференції підбив п’ятирічні підсумки своєї діяльності та представив кращі практики, які були досягнуті в ході реалізації Проекту. Конференція проходила протягом 12-13 листопада 2014 р.
Про співпрацю з Проектом розповів Голова Держінвестпроекту України Сергій Євтушенко, відомство якого розпочало плідну співпрацю з канадським муніципалітетом в жовтні 2012 року.
“Протягом 2-х років ми мали посильну підтримку канадських спеціалістів із забезпечення сталого розвитку місцевого самоврядування, – зазначив С.Євтушенко. – Ми ознайомилися з цікавими практиками того, як розвиваються проекти державно-приватного партнерства в Канаді, а це один з кращих світових досвідів. На сьогодні можемо констатувати, що ті муніципалітети, регіональні центри з інвестицій, які брали участь у тренінгах висококваліфікованих канадських експертів, сьогодні демонструють кращі результати”.
За словами Голови Агентства, в рамках програми було створено один з найбільш складних і значущих інтелектуальних продуктів Держінвестпроекту – інвестиційну інтерактивну карту. Йдеться про електронну платформу, яка дозволяє в режимі реального часу оперативно знаходити інвестиційні пропозиції в різних регіонах України.
Олександр Кучеренко, директор проекту “Місцевий економічний розвиток міст України”, зазначив, що Проект в 2010-2014 рр. налагодив співпрацю з 40 партнерами, в тому числі 12 українськими містами, 13 канадськими, а також центральними органами виконавчої влади та ін. За п’ять років в ініціативи МЕСМ було вкладено 13,9 млн канадських доларів.
“За цей період з нами співпрацювали 85 міжнародних експертів з муніципальних питань Канади, Польщі, Болгарії, США, – зазначив О.Кучеренко. – Було 20 демонстраційних проектів в різних регіонах, з рекомендаціями щодо інтеграції питань екологічної стійкості та гендерної рівності. Крім того, організовано 14 навчальних поїздок до Канади, Польщі та Франції; видано 6 аналітичних досліджень, 5 навчальних і практичних посібників; підготовлено 10 тренерів”.
Одночасно 61 ініціатива по МЕР, представлена містами-партнерами, отримала фінансову підтримку з державних та обласних бюджетів. Було створено 26 структур та інститутів для підтримки МЕР і розвитку бізнесу в 12 містах-партнерах. Затверджена 1 обласна стратегія економічного розвитку і план її впровадження.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас