ЄС перерахував Україні 260 млн євро макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС перерахував Україні 260 млн євро макрофінансової допомоги

Кредит&Депозит
1266
Сьогодні Європейська комісія від імені ЄС перерахувала Україні кредит обсягом 260 млн євро в рамках макрофінансової допомоги ЄС, передають ЗМІ з посиланням на прес-службу Єврокомісії.
Кредит доповнить вже виділені раніше цього року 600 млн євро в рамках двох діючих програм макрофінансової допомоги Україні. В Єврокомісії нагадали, що після цього залишається ще 750 млн євро, які Україна повинна отримати за двома поточними програмами для країни.
Метою програм макрофінансової допомоги, за повідомленням, є підтримка України економічно і фінансово в нинішній важкій ситуації, яку переживає українська економіка, заохочуючи до проведення структурних реформ для поліпшення управління, підвищення стійкого економічного зростання та здійснення гармонізації законодавства із законодавством ЄС.
Зокрема, як зазначили в Єврокомісії, це стосується реформування управління державними фінансами та боротьбі з корупцією, торгівлі та оподаткування, енергетичного сектора і реформи фінансового сектора.
“Перерахування платежу – ще один конкретний знак солідарності Європи з українським народом. Ми допомагаємо країні вирішити її термінові фінансові потреби, підтримуючи амбітний процес реформ для стабілізації економіки і створення умов для стабільного зростання та зайнятості в Україні”, – заявив комісар ЄС з економічних та монетарних справ, оподаткуванню і митниці П’єр Моковічі.
Перерахування коштів в Україні здійснили за рахунок розміщення 5 листопада євробондів на строк до 15 років під 1,5% річних на загальну суму 660 млн євро. Решта передали для допомоги Португалії в рамках Європейського механізму фінансової стабілізації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас